Education empowers a person... explain with your personal experience

Answers

Answer 1

Answer: See explanation

Explanation:

Education simply means the process of acquiring knowledge by an individual.

Education empowers a person with the required skills, knowledge and mindset needed for the person to contribute positively to his or her nation and the world as a whole.

Personally, the role of education to me is important and cannot be neglected. Education has instilled confidence and the necessary knowledge which are required to relate with other people. I can think positively, seek solutions to challenges and live a better life.

To move forward in life, education is important. The role of education to the building of a nation is paramount. The people in a country makes up a nation which invariably means a nation with educated and great minds will make a great nation.


Related Questions

Photosynthesis is the process through which plants produce sugar and oxygen. Photosynthesis can also take place in single-celled organisms like phytoplankton and other microorganisms.
The process of photosynthesis occurs differently from one organism to the next, but several features remain the same. In short, photosynthesis takes in water and carbon dioxide, uses sunlight as a catalyst, and produces oxygen and sugar. The plants release the oxygen through respiration. They digest or store the sugar.
Although the process seems simple, it is the most important event on the planet as far as animal life is concerned. Oxygen is a byproduct of photosynthesis. Animals would not be able to breathe if it was not for this process. Herbivores live off these fruits and vegetables and form the basis of any food chain. Carnivores and omnivores would not be able to find food if it were not for these sugars. Were it not for the simple process of photosynthesis, the Earth would be an uninhabited planet.

Animals would not be able to breathe if it was not for this process.
How does this sentence help to develop the idea that photosynthesis is essential to animal life?

A. It shows that animals depend on this process for oxygen.
B. It suggests that photosynthesis occurs in all animals.
C. It suggests that photosynthesis takes place in the lungs.
D. It shows that animals depend on this process for food.

Answers

The answer is A. It shows that animals depend on this process for oxygen.

Photosynthesis is how Carbon dioxide (what we breathe out) is turned into Oxygen (what we breathe in)

If Photosynthesis never took place Oxygen would run out and animals would suffocate.

do you agree or disagree. People who are insane know they are insane. And explain why please and thank you.​

Answers

Answer:

I disagree

Explanation:

Some people may have a mental illness and may not be on their medication also some people dont know right from wrong so to say all the people who are called insane knew they were insane isnt always correct.

Answer:

I agree AND disagree

Explanation:

Some people who are insane think they are bringing justice to the world and that there helping out the world by doing insane things (death note watch it its great)

Some people know they are insane and try to use theie smarts to beat the system and find ways around things these people hide their insanity and are less recognizable but there awear

Who is the most famous person you've ever met? An actor? A politician? Well, for
20-year-old Jessica Sayles, the answer to that question is a difficult one. Sayles
has met over 500 celebrities in her lifetime, and she has the photos to prove it
Sayles lives in Hollywood, California, where celebrity sightings are fairly common
When she was younger, she would ask for autographs. Now, she carries a cel
phone and snaps pictures instead. Since she started working as a waitress at a
popular restaurant, Jessica has captured about three celebrity pictures per week
Which detail best supports the passage's central idea?
A. Working in a restaurant is a good way to meet celebrities.
OB. Jessica is 20 years old.
O C. Politicians are famous people.
O D. Jessica takes around three celebrity photos a week

Answers

Answer:

I would say D or A.

Explanation:

^^^^^^^^^^^^

Answer:

D: Jessica takes around three celebrity photos a week

Explanation:

i got it right on ap3x! hope this helps

Write a 2 stanza poem that explores the joy of seeing something beautiful. Write it with the rhyme scheme ababcc ababcc Ty :3

Answers

Answer:

Here's something that might help!

Explanation:

So I've decided to make a quick starter for your poem, which you could use in the 1st stanza; I've made it myself, but you don't need to include credits.

"A gleeful smile,

But with some style!

Alas, a beautiful sight,

Blissful and bright,

I've finally found something that I've liked!"

Annddd..there it is, I hope it works out! (Feel free to change and edit whatever you would like.)

What does Emerson compare society to in the excerpt from “Self-Reliance”?

Answers

Answer:

In his essay, "Self Reliance," Emerson's sole purpose is the want for people to avoid conformity. Emerson believed that in order for a man to truly be a man, he was to follow his own conscience and "do his own thing." Essentially, do what you believe is right instead of blindly following society.

Emerson's only motivation for writing "Self Reliance" was to urge readers to shun uniformity. Emerson was of the opinion that a man needed to "do his own thing" and act on his own moral convictions in order to be a true man.

What is the meaning of the term “motivation”?

The purpose for which people and other animals start, maintain, or stop an activity at a specific time is known as motivation. The usual definition of motivational states is factors occurring within the agent that produce a disposition to participate in goal-directed activity.

The word "motive," which refers to a person's needs, wishes, or inclinations, is where the word "motivation" comes from. It involves encouraging people to take action in order to accomplish a goal.

A desire for money may be one of the psychological factors driving people's actions in the context of career ambitions. In essence, follow moral convictions rather than blindly adhering to social norms.

Learn more about motivation from here:

https://brainly.com/question/9176131

#SPJ2

How many “peremptory challenges" can a lawyer make in jury selection?
a 5
b. 10
c. 15
d. 20

Answers

I’m pretty sure it’s 10 . So (c)

PLEASE HELP ASAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

How does the information in the NASA article best add to a reader’s understanding of Team Moon?

A. It gives the reader a better sense of the complex problem solving taking place at mission control.
B. It gives the reader a better sense of how the lunar module was prepared for the Apollo 11 space flight.
C. It gives the reader a more factual overview of the Apollo 11 space flight from start to finish.

Answers

Answer:

The correct answer to the question is number 2. Team Moon, written by Catherine Thimmesh (2006), is a book that portrays the enormous effort of the 400.000 people who made Apollo 11 land on the moon. But not only that, it concretely reflects the emotions felt by those people whose dedication, suffering, and strength gave place to such historical event.

Explanation:

How does the description of Madame Carambeau’s house in paragraphs 1-2 contribute to the meaning of the passage?

Answers

This question is about "A Matter of Prejudice".

Answer:

The description of the house shows how old and outdated it was, just like its owner Madame Carambeau.

Explanation:

Madame Carambeau is a woman full of prejudices, old-fashioned, snobbish and intolerant. She lives within old concepts that no longer fit within today's society and this causes her to stop enjoying many good and happy things that life can offer, such as keeping a family together, having friends and keeping in touch with her own son. .

The old-fashioned way that Madame Carambeau lives can be seen even in her home, which has an outdated and somewhat old model by the standards where the story takes place.

Which sentence contains a pronoun shift?

Morgan gave his new business card to Antonio and me.
If one eats sensibly, he or she can expect to feel better.
If a runner wants to win, they should practice frequently.
When employees park in the garage, they must pay, too.

Answers

Answer: If a runner wants to win, they should practice frequently.

Explanation: It starts off by saying "If a runner..." Yet, then says "-win, they should...". (I just took the Unit Test on Edge!)

Answer:

The answer is C

Explanation:

just took the test ;P

Match each novel description to the fiction genre it belongs to.

Answers

Fantasy, adventure, romantic, science imy that order

Answer:

Fantasy, adventure, romantic, science

1) According to the speaker in “Musée des Beaux Arts,” while someone is “eating of opening a window or just walking,” (lines 4-5) someone else is

Group of answer choices

A)Painting a picture.

B)Causing them to suffer.

C)Experiencing suffering.

D)Waiting for the miraculous birth.


2) What is it that the Old Masters mentioned in the poem clearly understood?

Group of answer choices

A)The dreadful martyrdom of a dog’s life

B)The subjects of many old paintings

C)The suffering involved in miraculous birth

D)The human position toward suffering


3)According to lines 5-8, old people are “passionately waiting for the miraculous birth,” but why do children “not specially want it to happen?”

Group of answer choices

A)Skating on a pond is less important.

B)The children must still “go on with their doggy life.”

C)The Old Masters “were never wrong.”

D)The event would have no effect on them.


4) In lines 9-10 “They never forgot / That even the dreadful martyrdom must run its course,” the word they refers to the

Group of answer choices

A)Aged

B)Children

C)Sufferers

D)Old Masters



PLEASE ANSWER ALL THE QUESTIONS AND FOR THE FIRST PERSON TO ANSWER CORRECT I GIVE BRAINLIEST!!!

i GIVE 100 POINTS!!

Answers

1) Experiencing suffering

2) The human position toward suffering.

3) The event would have no effect on them.

4) Old masters

I am certain these are correct

Musee des Beaux-Arts is a poem that focuses on human suffering, tragedy, and pain by contrasting the lives. Here the correct options are C, D, D and D.

What do you mean by “Musée des Beaux Arts,”?

According to the speaker in “Musée des Beaux Arts,” while someone is “eating of opening a window or just walking,” (lines 4-5) someone else is option C: Experiencing suffering.

The Old Masters mentioned in the poem clearly understood through option D: The human position toward suffering.

According to lines 5-8, old people are “passionately waiting for the miraculous birth,” children “not specially want it to happen?" because of option D:  The event would have no effect on them.

In lines 9-10 “They never forgot / That even the dreadful martyrdom must run its course,” the word they refer to the option D: Old masters.

Learn more about “Musée des Beaux Arts,” refer to the link:

https://brainly.com/question/3807990

#SPJ6

Throughout your entire story writing process, you will likely ask your self many questions along the way. While crafting the setting of your story, come up with three questions that you feel would be the most important questions to consider in order to craft an effective and purposeful plot. Briefly explain why each question is important

Answers

Answer:

What is the period of time in which this story takes place? Where is this story taking place? Is this an urban or rural environment?

Explanation:

The scenario is one of the most important elements of a narrative, because it allows the reader to situate himself within the story, in addition, the scenario can pass on a lot of information that helps to understand the other elements that make up the plot.

One of the main factors of the scenario that the author must determine is the period of time in which the story takes place. This determines whether the scenario is modern or old. This can influence the way the characters act and think, as well as influence the clothes, the houses, the way the characters speak and even the language present in the story. This type of influence can also be seen when the author determines where that story takes place, which in addition to what has already been mentioned, can influence the cultural aspects and habits of the characters.

Lastly, it is important to determine whether the scenario is urban or rural, this can change the whole history since the elements that make up the urban scenario are totally different from those that make up the rural scenario.

Jack refuses to hunt because Ralph asks him to.
True or
False

Answers

Answer:

the answer is true becuase jack refused to hunt with ralph

Answer:

False

Explanation:

please help I will mark brainlist if right. ​

Answers

Answer:

my sis said it is number. 3 or could also be number. 4 but she was not too sure lol but it is much better if other pips give an answer too

The answer is “unlivable”

write letter to your brother describinf about discipline

Answers

huh??????? can you be more specific

Question 1
What is a physical change? Give an example.

Answers

Answer:

A physical change is a change to the physical—as opposed to chemical—properties of a substance. They are usually reversible. The physical properties of a substance include such characteristics as shape (volume and size), color, texture, flexibility, density, and mass.  (Ex.chopping wood)

Explanation:

Read this excerpt from "The Day the Gulls Went Crazy" by
Susan E. Quinlan.
What is the author's purpose in this paragraph?
O to describe what Larry does with the gulls' eggs
to highlight how defensive gulls are of their nests
to explain how Larry used his cleverness to capture
gulls
Capturing and rebanding an adult gull is much more difficult
than capturing a small flightless chick. Resourceful as always,
Larry developed a special capture technique. He rigged up a
tool using a rope noose, monofilament fishing line, and a fishing
pole. Knowing the fight a two-and-a-half-pound adult gull might
put up, he scared the bird off its nest and replaced its fragile
eggs with dummy eggs. Next, he laid the noose around the nest
and moved away. A trail of fishing line led from the noose to the
fishing pole and reel in his hands. Crouching low, Larry waited
for the retum of the bird in need of rebanding. When the
moment was right, he reeled in the line, tightening the noose
around the gulls legs.
O to emphasize the materials that Larry used

Answers

Answer:

to explain how Larry used his cleverness to capture  gulls

Explanation:

This is true due to the starting statement in the opening percepts about the gull and how difficult it happens to be to capture it. For Larry to be able to succeed, he has no other option than to improvise. He did this by "He rigged up a  tool using a rope noose, monofilament fishing line, and a fishing

pole."

Answer: to explain how Larry used his cleverness to capture  gulls

Explanation: k12

1. Discuss some of the accomplishments of the Tesla Roadster during the past 2 years.just list some of the accomplishments plz​

Answers

Answer:

Tesla branded vehicles are healthier for our environment because they don't pollute the air as much as a vehicle running on fuel.

Explanation:

Why does the family move to Memphis? What happens there?
Black boy book

Answers

Answer: For future reference please explain more in depth or in detail of what you need help with!

Explanation:

If you need additional help with something please don't hesitate to private message me or comment here! Have a nice day/night! :))

how can you tell that the yeti crabs are “thriving”?

Answers

Answer:

Gathered in heaps around the thermal vents, white

crabs wave their claws together in unison. Dubbed “yeti crabs”

for their hairy chests and legs, these creatures are new to science.

And they are clearly thriving, with up to 600 “yetis” living on each

square meter (about 11 square feet) of their favored real estate.

What do they eat? Scientists aren’t sure but conjecture that mineral eating bacteria might grow on the crabs’ hairs and that the crabs

might scoop up the bacteria

How would a book written by an anthropologist about an indigenous group of people be different from an autobiography of one of the people's elders?

Answers

Explanation:

A book written by an anthropologist would be less connected to the lives and culture of the people and therefore would be more factual, while an autobiography would be written more personally and include some aspects of the culture in a more specifically connected way.

Other Questions
value of 3b^2 - 5c^3 if b = 2 and c = -1 Will was riding his bike when a dog ran out in front of him. He slammed on his brakes. During this quick stop, some of the mechanical energy (his motion) was changed intoA) heat energy. B) light energy. C) kinetic energy. D) gravitational energy. 6. Who started most of the colonies in New England? * Type the correct answer in each box. Spell all words correctly, and use numerals instead of words for numbers. If necessary, use / for the fraction bar(s). ABC and FDE are congruent by the criterion. (Use the three-letter abbreviation without spaces.) The value of x is , and the value of y is . Please provide explanation!!!Thank you. please help me answer this Sita said to Renu you have failed in your mission A runner sprinted for 117 yards (yd). How many feet (ft) is this? First fill in the blank on the left side of the equation using one of the ratios. Then write your answer on the right side of the equation. ft mi yd 1760 yd 1 mi 3 ft 1 ft 12 in 1 yd Ratios: 1 mi 1760 yd 1 yd 3 ft 12 in 1 ft . in 117 yd 1 ft 0 x IK IT LOOKS CONFUSING SO LOOK AT THE PICTURE HELP ME PLEASE!!!!:) What is the slope of the line that passes through the points (-5,7) and (10, 1)?m = 5/2Bm = -5/2m = -2/5Dm = 2/5 Who is the Father of Texas? PLZ ANSWER THIS QUICK! THANKS! 1. (3x + 7) + (8x + 2) _________ montaas son tan bonitas.AquelAquellosAquellaAquellas If you are going to create a program for your community what would it be? what are the benefits can the community get from it? (5pts) need other ans :))) True or False: The theme of region can be as small as a neighborhood and 3 pointsas big as a continent and hemisphere. *TrueFalsePlease hurry! 1. What is the density of an object that has a mass of 1,470 g and volume of 42 mL? choose the letter that best describes the behavior of a substance during a phase change:/A/ neither absorbs or releases energy/B/ always absorbs energy/C/ always releases energy/D/ either absorbs or releases energy According to the video, what are some things that Human Resources Managers do? Check all that apply.oversee hiring and firingpurchase computersdistribute office suppliesdevelop training programsdevelop personnel policiesdevelop pricing strategiesdevelop recruiting programs when was pharaoh won a battle what were the conquered people required to offer him What purpose would the sand serve?FIRST ONE TO ANSWER CORRECTLY GETS BRAINLIEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!